pátek 22. března 2019

Odrazy nebe u nás

Člověk je bytost z masa a kostí, proto prý potřebuje sytit nejen duši, ale i smysly. Proto třeba svátosti nejsou jen duchovní záležitost, ale mají i hmotnou formu, kterou můžeme vidět, cítit. Proto by si měl výzdobou bytu připomínat, co je důležité.

O Velikonocích to bude 6 let, co jsem pokřtěná.
Je to teda boj! Ale jediná možná cesta.

Pár míst u nás.

(Už jsem se dozvěděla, že je to hrozně nevkusné, tak snad to přežijete. :-D)







2 komentáře:

  1. Nevkusné? Naopak krásne. S dušou. Tak sa vám to páči, takto vám to vyhovuje, práve takto k vám tá výzdoba hovorí do duše dôležité veci.
    Vďaka za zdielanie. :)

    Ja som sa v poslednom čase akosi odmlčala, mám teraz hodne plný mesiac, tak paradoxne "nie je o čom písať ". Ale verím že sa to zase zmení. Chce to akčný plán - podobne ako máš teraz ty.
    (Btw učím sa anglicky a podľa vzoru Kláry zo Zabiho rybnicka si skusam pisat anglicky denník. https://english-leti.blogspot.com )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za povzbuzení. :-D Já ty lidové obrázky beru jako takové ikony. Důležité je pro mě, co jednotlivé složky znamenají. A taky mi připomínají výzdobu starých chalup... ovšem nemůže být nic vzdálenějšího staré chalupě než "náš" byt v Lucemburku. :-D

      Myslím, že je naprosto v pořádku, dát si od psaní a tvoření pauzu. Naprosto rozumím tomu, že když je život plný, tak paradoxně není o čem psát, protože je toho prostě moc. Mně pak bývá i líto, že to všechno nedokážu vyjádřit, zmínit, tak radši nepíšu nic. :-D Teď mám právě psací období, protože se nic zajímavého neděje, tak se snažím vyždímat z běžných dní, co se dá. :-) A taky experimentuju s formou. Zkouším se zúčastnit jedné fotovýzvy, takže teď nesmím týden někde zapomenout foťák, nebo ho zapomenout nabít. :-D Jestli se to povede, dám vědět.
      Měj se pěkně a ať ti jde angličtina! <3

      Vymazat

Genealogické objevy: Tragédie ze školní kroniky

Kdykoli objevím nějakého svého předka v matrice, mám radost, ale poštěstilo se mi ještě něco lepšího. Objevila jsem záznam o svém prapradědo...