pondělí 29. září 2014

Objevené blogy - příspěvek odkazový

Poslední dobou se mi několikrát za sebou stala taková nemilá věc. Objevila jsem nějaký blog, začetla jsem se a zhltla jej zpravidla od začátku do konce, nebo alespoň z velké části. Když už jsem myslela, že jsem svobodná, objevila jsem nějaký další. Takhle jsem si málem uhnala smartfounový palec z toho, jak jsem je četla... na wc, při kojení, když malá spala atd. Jak doufám, zaujaly mě proto, že mají nějaké kvality, takže by byla škoda nechat si je pro sebe.

Vizuálně nejpěknější je z nich je blog syroovka: http://syroovka.blogspot.cz/

Dostala jsem se na něj z blogu Život není černobílý, ze článku o supermatkách bloggerkách. Takovéhle blogy mě motivují k udržování pořádku, co kdybych náhodou chtěla sdílet osobní fotky. Od ostatních foto-matko-blogů jej odlišuje tematizovaná katolická víra, kromě citátů též (samozřejmě:) vizuálně. (Jinak ještě musím doporučit blog od téže autorky, který se týká mojí oblíbené patronky Terezie z Lisieux: http://terezicka.blogspot.cz/ )

I blog Život není černobílý patří k řádně pročteným blogům. http://zivot-neni-cernobily.blogspot.cz/ K němu jsem se dostala přes FB diskuzi o knize A dost!, kterou jsem "recenzovala" nedávno. Autorka píše ponejvíc o mateřství a přidružených tématech. 

Další blogy jsou vysloveně přemýšlecí: 

K blogu Christabel http://panirtenka.blogspot.cz/ jsem se dostala přes stránku lumendelumine.cz. Líbí se mi zejména její polemiky s feminismem (jak paradoxní vzhledem k tomu, jaké jsem zde publikovala příspěvky původně!), LG právy apod. Stejně tak mě ale baví její články laděné osobněji.

Nejpolemičtější a zároveň asi nejvtipnější je blog Zbyhněv: http://zbyhnev.com/ S ním jsem strávila dnešní chvíle oddechu. A to mě normálně politika ani ekonomie nezajímají. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Genealogické objevy: Tragédie ze školní kroniky

Kdykoli objevím nějakého svého předka v matrice, mám radost, ale poštěstilo se mi ještě něco lepšího. Objevila jsem záznam o svém prapradědo...