sobota 4. dubna 2020

Za časů koronaviru V.

Nevěřila jsem tomu, že se to může stát, ale lesy mi začínají lézt na nervy. Hlavně ten za domem. Ano, mám radost, že aspoň něco můžem, měla bych být vděčnější, ale je tam tak hnědo a sucho. Ať už se aspoň zelená... Proto jsme včera vyrazili trochu dál, někam, kde voda teče a tvaruje krajinu.

Cesty mi připomínaly procházky z dětství, v těch rovnoběžkách sbíhajících se na horizontu je něco archetypálního.

Toužím se ale procházet po městě.

Aspoň čtu Prašinu a představuju si, kde by tak asi mohla být.
A ke skládání prádla si pustím nějaký pořad o Praze.










8 komentářů:

  1. U nás máme kousek od domu taky les, jenže jít tam teď, tak je to skoro o život, lidí je tam desetkrát víc, než na ulici. Dokonce jsme museli přistoupit k uzavírání parkovišť u turistických míst a atrakcí, tak tam bylo plno, karanténa nekaranténa :/.

    Neboj, bude líp, musí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady teď budou taky kontrolovat lidi, jestli někam netrajdaj.
      Nerozumím tomu - bydlíme ve městě a do lesa to máme cca hodinu pěšky skrz ulice s úzkými chodníky, kde se fakt špatně vyhýbá lidem. Do těch ulic oficiálně smíme a k lesu popojet oficálně nesmíme. A nejbližší park, který zároveň slouží jako krátká cesta do jedné čtvrti je uzavřen.) Achjo. Policajti si představujou, že si děláme kdovíjaké prázdniny. Já tomu říkám boj o psychické přežití. Čím dál se můžem dostat, tím míň lidí tam potkáme. Zjistila jsem ale, že snad jsou otevřené farmářské trhy. Že bych se orouškovala a vyrazila na lov?

      Vymazat
    2. U nás tedy naštěstí ještě volně chodit můžeme, jen si tam prostě nedojedeme autem. Chystáme se dnes autem do Liberce za mamkou, tak si chceme udělat cestou procházku, jsem zvědavá, jestli to klapne bez toho, aby nás někdo odchytil nebo napráskal :D.

      Vymazat
    3. Zvláštne. U nás sa odporúča - keď už niekam potrebujete ísť, tak podľa možnosti vlastným autom. Potom peši a až v krajnom prípade pomocou MHD.
      Ale teda počas Veľkej noci sa nesmie opustiť okres. Je to opatrenie, aby sme necestovali krížom krážom po celom Slovensku, ale Bratislavčanom tak ostal okolo mesta len veľmi maličký priestor.

      Vymazat
    4. Letitia: Mně najednu stranu tahle opatření rozčilují, na druhou stranu je chápu. Někdo to pojímá jako prázdniny... My hodně váháme jet někam dál od města, protože nevíme, jak bychom to vysvětlovali, kdyby nás kontrolovali policajti. Tak teď nově zkoumáme, kam se dá dojít pěšky... A pokud někam jedem, tak ve všední den. O víkendech a dnech volna je vše víc hlídané.

      Vymazat
  2. Aj ja som už potrebovala vyraziť trochu dál... Teda do víkendu som bola maximálne tak na balkóne a v práci, ale už to chcelo poriadny výlet a trochu šliapania.
    Tak hádam ste trochu pookriali. Nech sa vám darí a Radostnú a požehnanú Veľkú noc! Leti.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé zjištění, jak to vypadá jinde, jak se se situací potýkají jiní... Doufám, že to ve zdraví a psychické pohodě přežiješ ty i celá rodina! :)

    Tady v Sasku je to tak, že se nemusí nosit roušky, když jdeš ven, a vlastně jsem mnoho opatření nezaznamenala. Máme les asi půl hodiny svižnou chůzí z naší ulice a pak se jím dá courat třeba hodinu nebo dvě. Ale docela bych ocenila i nějaké jiné prostředí, jiné stromy, jiné cesty... Nicméně nestěžuji si, je to víc, než co má spousta jiných lidí. :)



    OdpovědětVymazat

Genealogické objevy: Tragédie ze školní kroniky

Kdykoli objevím nějakého svého předka v matrice, mám radost, ale poštěstilo se mi ještě něco lepšího. Objevila jsem záznam o svém prapradědo...