sobota 28. listopadu 2020

Očekávání

Letos nebudeme čekat jen na oslavu narození Páně, ale ještě na narození našeho zimního miminka. Jsem zvědavá, kdy přijde, a jestli s námi bude na některý ze svátků. Snad ne až na Hromnice...  Dost mi dává zabrat, moc toho nenaspím, den po špatné noci bývá hodně mizerný. Pohyb, jídlo a termoregulace jsou náročné taky. (Já chodím a větrám a manžel se choulí doma v mikině s kapucí na hlavě.) 

Stále platí, že nejlíp se cítím v lese. Je to moje útočiště a ani četba hororů od Kariky na tom nic nemění. Chtěla jsem proto udělat i lesní adventní věnec. A zbylo mi i na věnec na dveře, který sdílím zde, protože ho jinak uvidí max. 2 sousedi. Abych si z lesa jen tak neodnášela větve, přinesli jsme tam nějaké dobroty pro zvířata. Doufáme, že to nějaká zvěř najde. Na jaře, během karantény, jsme právě v tomhle lese (Gebranntebësch) viděli srnky, tak třeba by mohly zavětřit vůni našich mrkví. 








Příroda je vůbec zdrojem našich zážitků. Dneska jsem vyšla na terasu, abych tam odklidila zbytky větví, a zavolala jsem děti, ať se jdou podívat na sousedovic světýlka. A během té chvilky jsme si všimli, že je nad námi vidět Venuše i Mars a pak kolem nás dvakrát proletěl netopýr. 

Když je tak zázračně podivuhodné stvoření, jaký asi musí být jeho Tvůrce? 







4 komentáře:

  1. Krásné tvoření :). Fascinuje mě to sluníčko, u nás je zataženo už několik dní, i když to dnešní sněhové pocukrování mi překvapivě udělalo radost. Mars jsem sledovala před týdnem, když bylo jeden den jasno, vytáhnout teleskop je v nemoci o zdraví, tak jsem si objednala triedr na noční pozorování oblohy :).

    Přeji všem zdraví a pohodu a ať vše dopadne dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky přeju adventní klid. A buď teda sníh nebo aspoň to sluníčko. V Lucembursku je neobvykle suchý rok, jinak tady vždcky hrozně prší. Na procházky je určitě lepší sluníčko, než déšť. Ale sníh by taky mile potěšil.

      Vymazat
  2. Krásné věnce! Držím palečky, ať se vše daří, i s miminkem jste všichni zdraví a užijete si krásné svátky.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá úvaha... A vánoční miminko je podle mě krásné. :-) Jen teda vám bude určitě někdy v pubertě nadávat, protože bude mít Vánoce a narozeniny skoro najednou. :D
    Já se musím přiznat, že poslední dobou přemýšlím na dětmi. Jestli je někdy budu mít. Jestli je někdy budu opravdu chtít. A přítel, jestli on si to rozmyslí. Jestli bychom to spolu zvládli. (On sám má strach, že by prostě nebyl dobrý otec, že je na to moc velký sobec a lenoch, a že by byl určitě stejně špatný otec jako byl ten jeho, kterého pak od svých 12 let neviděl. Ale já tomu nevěřím. Nemůžu. Dneska jsem vstávala brzy ráno, protože jsem nemohla spát, a když jsem vylézala z postele, on se probudil a zeptal se mě, jestli jsem v pořádku, i když vstávám brzy celkem pravidelně a nebylo by to tak divné. Nějak mě to rozněžnilo. No, uvidíme, ještě na takovéhle věci a úvahy mám čas. :-))

    OdpovědětVymazat

Genealogické objevy: Tragédie ze školní kroniky

Kdykoli objevím nějakého svého předka v matrice, mám radost, ale poštěstilo se mi ještě něco lepšího. Objevila jsem záznam o svém prapradědo...